Tuesday 7 October 2014

Egypt2014

Ahoj!
   Konečně jsem si udělala čas a rozhodla jsem se sem dát fotky z letošní dovolené v Egyptě. Musím říct, že celá dovolená byla opět obrovská zkušenost - pro příště už vím, že pokud budu chtít klidnou a bezproblémovou dovolenou tak do Egypta né. 
   Tyhle fotky jsou z výletu, kam jsme se náhodou vydali - nechali jsme si z hotelu zavolat taxi v domnění, že nás zaveze do vesnice asi 20km vzdálené od hotelu, tam nás nechá 3 hodiny na pospas a pak nás zase zaveze zpět - nic víc, nic míň. 
   Taxi nás opravdu do vesnice zavezlo, ale sotva jsme vystoupili, už se nás ujal mladý místní chlapec a začal nám ukazovat město. A život takový, jaký tam opravdu je. Nutno říct, že to nebyla zrovna turistická destinace - žádné další turisty jsme tam za celou dobu nepotkali a všude byla vyloženě cítit chudoba. 
   Vybrala jsem pár fotek, pomocí kterých bych chtěla naši prohlídku ilustrovat. Záměrně jsem vybírala fotky, na kterých jsou pouze místní a na kterých nejsme my - snad budete z fotek cítit alespoň trochu tu místní atmosféru.

Hello!
   I finally found some time to upload photos from this summer vacation in Egypt. The whole holiday was a huge experience - next time I know that if I want a problem-free holiday, I have to choose other country than Egypt.
   These photos are from the trip where we went by a taxi - we were expecting that it will drop us in the village, we will walk around for a couple of hours and then it will come back for us and take us back to the hotel. But as soon as we arrived to the village, the young man took us on the walk through the whole village and we saw it the way it really is - turist-free destination and very poor. 
   I chose a few photos as I wanted to illustrate our trip a little bit. I didn't include any photos of us - it just didn't feel right - I hope you'll feel the atmosphere of the place the way we felt it. 
















Jaký je váš nejsilnější zážitek z letošní dovolené? / 

What is your biggest experience from this holiday?

No comments:

Post a Comment