Wednesday 4 September 2013

Summer random. / Střípky z prázdnin. :)

   Heya!
   Because the new school year has just started, I think it's the right time to remember about this summer a little bit. It's been great as every year, and as I say every time: "the best one yet". :) I spent it a little differently than other years though. Usually I'm travelling more, but this year I decided to go to Scotland to work there, and even though it was much different than I expected, I don't regret it at all - it was a huge experience and the travelling through the Scotland and England was epic. :)

   Ahoj!
   Protože nový školní rok právě začal, myslím, že je pravý čas zavzpomínat na právě ukončené letní prázdniny. Byly skvělé, tak jako každý rok, a jak každoročně říkám: "ty úplně nejlepší". :) Nicméně jsem je strávila trošku jinak, než ty ostatní. Většinou víc cestuju, ale tentokrát jsem se rozhodla, že pojedu za prací do Skotska, a ikdyž to bylo úplně jiné, než jak jsem si to představovala, vůbec toho nelituju - byla to obrovská zkušenost a cestování po Skotsku a Anglii je nezapomenutelné. :)


   Last day on High School. These are my classmates and me (in the pink dress ;) holding our "leavers-certificates" or whatever I should call it - just enough to say, that the paper has cost us a lot of effort. :D

   Poslední den na střední škole. Na fotce jsou moji spolužáci a já (v růžových šatech ;) plus třídní učitelka (v květovaném tričku, to jen tak náhodou, kdyby to někoho zajímalo :)). No a všichni držíme naše maturitní vysvědčení, tvrdě vydřená. :)


   Me, cruising in Dundee. I bought a Penny board, because it's little handy thing and it's quite fun. And we decided to take it with us when we were going to Scotland. I really loved when we were cruising along the seaside, but it became pretty handy when my boyfriend's luggage wheel has broke. :)

   Já v Dundee. Koupila jsem si Penny board někdy před začátkem léta a celkem se hodí, protože je malý, lehký a dá se nosit v ruce, dokonce se mi vejde i do batohu. Rozhodli jsme se, že si je vezmem do Skotska a to ježdění podél moře bylo k nezaplacení. Navíc se Penny celkem hodil i ve chvíli, kdy se Chrisovi rozbilo kolečko u kufru. :))


   Friska Viljor! My favourite band on Rock For People 2013. We were lucky to take this photo, and I really adore it. The whole festival was so great! My favourite performances were Friska Viljor, Billy Talent, Queens of the Stone Age, Bloc Party, Modestep, Karel Gott (!) - the legend and many more.
   If you're curious about those t-shirts, we "won" them in the drinking game, collecting the stickers for the shots. Worth it! :D

   Friska Viljor, moje nejoblíbenější kapela z Rock For People 2013. Měli jsme štěstí, že jsme se s nima mohli vyfotit a pořád mám z té fotky hroznou radost. :) Celý festival byl super, nejvíc se mi líbila Friska, Billy Talent, Queens of the Stone Age, Bloc Party, Modestep, Karel Gott a samozřejmě další. 
   K těm "týmovým" tričkům - ty jsme si poctivě vypili :) pro ty, kteří neví, přiblížím: za panáka bod no a pak už jen stačí propít se až na konec. :))


   Caen, France. When we were leaving England, my dad offered us he would take us back to Czech with his plane. Of course we said yes. :) So we went back by "private-jet" and we took a stop in France. We explored the places in Normandy, connected to 2nd world war. This photo is taken on one of those beaches.

   Caen, Francie. Když jsme se vraceli z Anglie, nabídnul nám táta, že pro nás přiletí, a tak jsme samozřejmě souhlasili. No a na cestě zpátky jsme se stavili ve Francii, v Normandii, kde se odehrávalo vylodění za 2.světové války. Tahle fotka je vyfocená na jedné ze zdejších pláží. 


   Biggin Hill. This is the airport where my dad picked us up. / Tady nás táta vyzvednul.


    Chris the navigator. On the way to France, he's sit in the front, while I was sitting in the back with my little brother, then we switched. 

    Chris navigátorem. Na cestě do Francie seděl ve předu a "navigoval" :) možná budoucí povolání? Já jsem seděla s bráchou vzadu a pak jsme se zas vyměnili.


    The pure happiness :)) / Čistá radost.

And what about your holiday? :)

2 comments:

  1. Vypadá to, že sis prázdniny parádně užila, krásné fotky :) já byla letos v Berlíně, taky super zážitek :)

    ReplyDelete
  2. Páni, úžasné fotky! Opravdu skvělé zážitky z prázdnin ;)

    ReplyDelete